-menetelmä kehitettiin alun perin päivätoiminnan ja vanhainkotien viriketoiminnan työvälineeksi. Vuosien varrella tekniikka ja sisällöt ovat kehittyneet huimasti. Hyppy pilvipalveluksi ja mobiililaitteille pohjusti tietä uusille palveluille, joista tänä syksynä julkaisemme kotihoitoon ja kotikuntoutukseen tarkoitetun Sävelsirkun! Kärkihankkeessa Toimiva kotihoito Lappiin saimme kunnilta ja hankekumppaneilta arvokasta oppia ja tietoa tarpeista fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn edistämiseen kotona. Ja kokeiluista tuli kättä pidempää siitä, millaisiin toimintamalleihin ja käytänteisiin Sävelsirkku työvälineeksi kotona parhaiten soveltuu.

Samaan rytinään päätimme uudistaa perinteisen Sävelsirkun käyttöliittymän siten, että kiireisenkin tuokion pitäjän on entistä helpompi löytää ajankohtainen tarjonta. TÄNÄÄN – ikonin alta löytyy jatkossa aikaan orientoivaa sisältöä, ehdotuksia toiminnallisten tuokioiden pitämiseen, teemakuvia ja erilaisia kuvavisoja, muistipelejä, tietokilpailuja ja vaikkapa bingoa tai tikanheittoa Sävelsirkun äänellä tuettuna.

Samalla Sävelsirkku -alustalla on siis tarjolla liikuntaan, muisteluun, pelaamiseen ja julkisessa esittämisessä laillisesti tapahtuvaan musiikin esittämiseen laajat ja monipuoliset ”puolivalmisteet” LEAN-johtamisen ajatuksella. Työn kehittämisen kannalta ajantasainen Sävelsirkun käyttötieto on yhden linkin takana kannustamassa tavoitteiden saavuttamiseen.

TULOSSA! 
BetweenFam on hoivakotien, asukkaiden ja omaisten väliseen viestintään tarkoitettu alusta, joka on toteutettu Sentinan pilvipalveluna. Se tarjoaa mieltä virkistävää ja toimintakykyä tukevaa yhteydenpitoa Sävelsirkun kautta. Osapuolet voivat ajasta ja paikasta riippumatta lähettää palvelun kautta tervehdyksiä, kuten ääntä, videoita, kuvia ja toiminnallisia yhdistelmiä. Kehityshankkeen palautteiden mukaan palvelu tuottaa ikääntyneelle iloa ja tunteen läheisen läsnäolosta joka päivä. Tekesin Tempo-hankkeen markkinaselvityksen jälkeen jatkokehitämme BF:ää kumppaniemme kanssa. Ota yhteyttä jos kiinnostuit yhteistyöstä kanssamme!

Sentinan syyskuun kalenterissa hehkuvat  jo syksyn värit. Lataa kalenteri käyttöösi tästä  Jaamme Tiia Mikkosen suunnittelemat kalenterit myös Sentinan FB-sivulla! Seuraa ja tykkää kuulumisiamme!

Mukavaa syyskuuta toivottaen
Sentinan tiimi