Ajankohtaista

Miten vihkolla voidaan edistää hoitotahtoa?

29.11.2023

Hoitotahdolla tarkoitetaan ennakoivaa tahdon ilmaisua, joka koskee henkilön tulevaa hoitoa, jos hänen kykynsä ottaa kantaa hoitoratkaisuihin heikkenee. Musiikki liittyy hoitotahtoon, koska sillä on merkittäviä hyvinvointivaikutuksia. Musiikkitahdon yhteydessä henkilö esimerkiksi määrittelee, millaisesta musiikista hän pitää tai ei pidä, milloin hän tykkää kuunnella musiikkia ja yleisesti, miten musiikkia tulisi hyödyntää hänen hoidossaan. Musiikkitahto-menetelmä on matalan kynnyksen tapa lähestyä hoivatahtoa.

Lue lisää

Musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena

3.10.2023

Musiikki on ollut vahvasti esillä Sentinan syksyssä, kuten myös tuoreessa uutiskirjeessämme. Helsingin yliopiston Musiikin muistijäljillä -hanke etenee ja Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry:n Oman elämäni sävelet -hankkeeseen liittyvä musiikkitahtovihko on julkaistu.

Lue lisää

Musiikin muistijäljillä - Musiikki muistin tukena

14.9.2023

Musiikki, ikääntyminen ja kuntoutus -tutkimusryhmä tarkastelee Musiikin muistijäljillä (MuMu) -hankkeessa musiikin herättämien tunteiden ja muistojen yhteyksiä sekä niihin liittyviä aivotoimintoja muistisairauksissa. Sävelsirkusta rakennettiin tutkimusväline: loimme sen mittavasta musiikkikirjastosta kansanlauluja ja 1950–80-lukujen hittejä sisältävän soittolistan kuuntelukokeisiin. Sentinan osallisuus muissa hankkeissa, kuten Musiikkitahto -toiminnassa, tukee tietovarantomme kasvamista ja konkreettista soveltamista.

Lue lisää

Sirkutellen syksyyn

31.8.2023

Syksy on saapunut arkirutiinien, sateisemman sään ja totta kai syyskuun uutiskirjeemme kera🍂 Tässä kuussa aiheina ovat palveluidemme esittelyt ja Sävelsirkun kehityksen muistelu Puotilan palvelutalon kanssa.

Lue lisää
1 2 3 10
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram