Hyviä hetkiä jokaiseen päivään / Asiakkaiden kokemuksia Sävelsirkusta
Sävelsirkku auttaa suomen kielen ylläpitämisessä
Heli Kivimäki Hedin

”Sävelsirkun kautta saamme kaikki täällä olevat vähän uutta kimmoketta myös kielelliselle puolelle.” Näin kertoo Heli Kivimäki Hedin, Sundbybergin suomen kielen hallintoalueen koordinoija Ruotsista. "Siitä saa hyviä ideoita ja apua myös suomen kielen ylläpitämisessä. Vaikka osaa hyvinkin suomea, niin täällä Ruotsin puolella kieli kuitenkin vähän vanhenee ja muuttuu se kieli mitä me käytämme. ”

Sävelsirkun avulla tuttu ja turvallinen olo

Heli Kivimäki Hedin toteaa hoitajien pitävän Sävelsirkkua hyvänä välineenä jokapäiväisessä toiminnassa: "Meillä on dementiaosasto, jossa osana päivittäistä tarjontaa on Sävelsirkku. Se on käytössä aktiviteettina ja siitä voi saada ideoita ja keskustelunaihetta. Joissakin tapauksissa siitä voi olla myös hoidollista hyötyä. Jos esimerkiksi asukas tuntee olonsa levottomaksi tai ei oikein osaa asettua, rauhoittua illalla tai yöllä, niin Sävelsirkkua voidaan käyttää myös silloin apuna, jotta tulee tuttu ja turvallinen olo."
Attendo Tupurissa halutaan tarjota hyviä hetkiä joka päivä
Attendo Tupuri
Attendo Tupurissa Sävelsirkulla tuotetaan hyviä hetkiä asukkaiden päivään, kertoo hoivakodin johtaja Päivi Virtanen. Yhteisissä tuokioissa löytyy elämän varrelta kokemuksia, ”kultaisia kimpaleita”, joiden muisteleminen tuo voimaa tähän hetkeen. Ikä ei paina, kun muistoissa seikkaillaan vaikkapa Linnanmäen laitteiden kyydissä, kuten tällä viikolla Sävelsirkun muisteluohjelman mukana tehtiin. Lue lisää Sävelsirkun käytöstä Tupurissa täältä.

Leila Rajalakso

Sentinan tiimi kukitti Sävelsirkku -ystävän, jonka aktiivisen käyttökokemuksen avulla voimme parantaa palveluamme!
Kiitos Leila Rajalakso Keusotesta.
Kesäkuun kalenteri, ole hyvä! Tiia Mikkosen suunnittelemat kalenterit myös Sentinan FB-sivulla. Seuraa ja tykkää kuulumisiamme!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram