Kesätyöntekijöiden terveiset, osa 3

Kesäkuu on vaihtunut heinäkuuksi. Vaikka ulkona porottaa aurinko ja rantakelit vielä suosivat, on minun katseeni jo loppukesässä. Elokuussa julkaistaan nimittäin Muistojen matkalla -ohjelmasarja, jota olemme työstäneet alkuvuodesta lähtien.

Muistojen matkalla -sarja vie meidät kirjaimellisesti muistojen matkaan: siinä palataan kyseisen päivän tapahtumiin menneinä vuosina. Sarjassa ei keskitytä vain tietyn vuoden tapahtumiin, vaan jokaisella videolla esitellään päivän tapahtumia eri vuosikymmeniltä. Videoita tehdessä olenkin oppinut jos jonkinlaista! Tiesitkö sinä esimerkiksi, että:
1. Ranskalainen muotisuunnittelija Louis Vuitton ja Yhdysvaltain 44. presidentti Barack Obama ovat syntyneet samana päivänä.
2. Stephen Kingin Carrie-nimisen esikoisromaanin julkaisusta on tänä vuonna kulunut tasan 50 vuotta!
3. Sauli Niinistö ja pop-tähti Robin Packalén ovat syntyneet samana päivänä, mutta Robin tasan 50 vuotta myöhemmin.
Maisema Helsingistä Muistojen matkalla 1.8. -kansikuvassa

Kuva: Muistojen matkalla –videon kansikuva. Kansikuvissa vaihtuvat videoiden aiheisiin liittyvät maisemat.

Yhden videon taakse kätkeytyy monia työvaiheita, joten niiden tekoon täytyy varata reilusti aikaa. Tiimimme Mira on tutkinut historiaa, koostanut videoiden käsikirjoitukset, käynyt tekstejä läpi tiimin yhteisissä lukuhetkissä ja lopulta vielä nauhoittanut ohjelmat ääninäyttelijöiden kanssa. Tekemistä on siis riittänyt! Tuotantopäivien tunnelmiin on voinut törmätä esimerkiksi meidän Instagram- ja Facebook-tileillämme.

Minä olen puolestani keskittynyt videoiden editoimiseen, jonka aloitin heti toukokuussa työt aloitettuani. Etsin teemoihin sopivia kuvia, luon tekstitykset ja varmistan, että videot näyttävät muutoin oikealta. Videoita tehdessä olen perehtynyt syvällisesti esimerkiksi saavutettavuusvaatimuksiin, jotka on huomioitava kaikessa viestinnässä ja sisällöntuotannossa. Olen projektia edistäessäni harjoittanut myös luovuuttani ja tarkkuuttani. Kun video on valmis, se viedään Sävelsirkku- ja Näyttämö-palveluihin ja on katsottavana kaikessa hienoudessaan Tänään-sivuilta.

En malta odottaa, että ohjelmasarja julkaistaan Sävelsirkku- ja Näyttämö-palveluissa asiakasyhteisöjemme nautittavaksi. Toivonkin, että videoita on yhtä mukava katsoa kuin mitä niitä on ollut tehdä. Toivotan siis iloisia muisteluhetkiä ja hilpeää heinäkuuta!

Lisää kesätyöntekijöiden terveisiä kirjoittelee Ida heinäkuun puolenvälin tienoilla. Silloin lähdetään hänen kanssaan kuvauskeikalle Frankfurt am Mainiin, Saksan maisemiin!

Aurinkoisin terveisin,

Säde
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram