Luontoretkille Sävelsirkulla

Luontoaiheiset äänimaisemat, tietovisat ja kuvapelit ovat aina olleet suosittuja Sävelsirkussa. Lisäsimme nyt Tänään-sivulle päivittäin vaihtuvan luontovideon ja äänimaiseman uuteen Luontohetki-osioon.

Hotkunrannan väki Kuusamosta pääsi ensimmäisenä pilotoimaan uutuutta. Luontohoiva-ohjaajien Anu Arokiven ja Sari Kallion mukaan on hienoa voida mahdollistaa luontokokemuksia hoitotyössä. Luontohetket ovat aktivoineet asukkaita ja syventäneet moniaistista vuorovaikutusta. Ne ovat tuottaneet jopa liikutuksen ja lumoutumisen tunteita tunnemuistin heräämisen myötä.

Hotkunrannan asukkaat kertovat kokeneensa tuokioissa mukavia luontohetkiä ja kesäistä tunnelmaa yhdessä henkilökunnan kanssa. Hetket ovat nostaneet mieleen muistoja mm. juhannuskokolla olosta. Luontohoiva muodostuukin sopivista aineistosta ja ihmisten yhdessä olemisesta, tiivistää Sari Kallio. Anu Arokiven mielestä luontohetket "tarjoavat myös työhön hengähdystauon, kun saa olla itselle tärkeän asian äärellä".
Tilaa maksuton Luontohetki Sävelsirkuunne laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@sentina.fi
Palvelukoti Kokkila
Sävelsirkku tukee oma-aloitteisuutta Kokkilassa
Sävelsirkun käyttö on meillä arkipäivää, kertoo Heli Kaupinsalo Palvelukoti Kokkilasta. "Asukkaat toivovat musiikkia muistelumielessä tai uusien kokemusten avaamiseen. Musiikki herättää paljon keskustelua ja iltaisin se luo rauhoittumisen tunnelmaa ennen nukkumaan menoa.

Päivisin pelituokiot pienissä ryhmissä ovat suosittuja. Kuvassa asukkaat Eila, Terttu, Kaiku ja Riitta sekä lähihoitajat Anne ja Elina pitävät viriketuokiota, jossa kisataan kuvapeliä päättymään täysillä pisteillä. Toisinaan kuvat ovat haastavia, jolloin asukkaat yhdessä miettivät kuvien sisältöä.

Sovellamme päivittäin paljon Sävelsirkun ohjelmistoa ja kannustamme asukkaiden oma-aloitteisuutta niin peleissä kuin muissakin Sävelsirkun tarjoamissa virikeohjelmissa", Heli toteaa.

Vinkki: Sävelsirkun musiikkiarkistoon kuuluu yli 11 000 musiikkikappaletta ikääntyneitten elämänkaaren mukaan räätälöitynä. Katsasta tästä Sävelsirkun musiikkikategoriat!
Kesäkuun ja heinäkuun kalenterit, ole hyvä! Tiia Mikkosen suunnittelemat kalenterit myös Sentinan FB-sivulla. Seuraa ja tykkää kuulumisiamme!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram