Juhannus on meillä herttainen, kirkas taivas on sininen
Luonnonkukkia
Sävelsirkusta löydät monet tutut juhannusmusiikit ja muuta ohjelmaa ikäihmisten iloksi. Näitten avulla päästään mielikuvissa saunaan, uimaan tai vaikkapa juhannustansseihin.

Mitä Sävelsirkussa on tarjolla juhannuksen jälkeen? Voit tarkistaa helposti Kalenteri-toiminnolla, millaisia ehdotuksia olemme tuoneet tarjolle eri päiville.

Heinäkuun aikana voit olla meihin yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella Sävelsirkun käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Monipuolinen Teams-koulutuksemme jatkuu jälleen kesälomien jälkeen.
Terveiset Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksestä
OmanElamaniSavelet_vasElinaMattila_MilkaLintinen_TerhiTuuliaKeranen_Kuvaaja_SailaLehtonen
Ehkäisevää ja valtaistavaa toimintaa muistiongelmallisille, muistisairaille ja heidän läheisilleen Sävelsirkun kanssa

Olen Milka Lintinen ja toimin Oman elämän sävelet – musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena -hankkeen hankevastaavana. Hanke on Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen hallinnoima ja STEA:n rahoittama. Hanke on alkanut syksyllä 2021 ja on kolmivuotinen. Tavoitteena on levittää tietoisuutta musiikin vaikutuksesta ikääntyneiden ja muistisairaiden hyvinvointiin.

Tavoitteena on myös helpottaa sairastuneen ja häntä lähellä olevien henkilöiden välistä vuorovaikutusta sekä ylläpitää sairastuneen henkilön elämän arvokkuutta ja toimintakykyä. Geronomiopiskelija Elina Mattila teki Ehkäisevä ja valtaistava vanhustyö -harjoittelunsa meillä. Elina oli osallistunut Sentinan palaveriin ja Sentinan kehitysjohtaja Kari Mikkonen ehdotti kokeilu mahdollisuutta. Saimme Sävelsirkun kuukaudeksi käyttöömme.

Oman elämän sävelet -hankkeessa käytimme Sävelsirkkua ryhmätoiminnassa, joissa osallisina olivat kotona asuvat muistisairaat ja heidän läheisensä. Sävelsirkun koulumuistot nousivat hyvin mieluisaksi osioksi. Sävelsirkkua on helppo käyttää, toiminnot löytyvät helposti. Pyrimme käsittelemään ajankohtaisia asioita, kuten esimerkiksi kevät, jolloin muistisairas mieltää mitä vuodenaikaa eletään. Teeman ympärille kokoamme ryhmäkokoontumisen sisällön. Sävelsirkun monipuolisesta musiikista, tarinoista ja kuvista saa loistavan sisällön ryhmätoimintaan.

Kiitokset Milkalle kokemusten jakamisesta!
Toivotamme kaikille Sävelsirkku-ystäville hyvää juhannusta ja mukavia kesäpäiviä!

Anna, Henna, Talvikki, Kari, Tommi, Mira, Malla, Sara, Matts ja Eija
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram