PALMU-PORISSA VIETETÄÄN VIRIKKEELLISTÄ ELÄMÄÄ
Sävelsirkkua käytetään Palvelukoti Palmu-Porissa aktiivisesti. Kun käyttö aloitettiin viime syksynä, oli osa asukkaista aluksi epäileväisiä ”Sirkuttajan” suhteen. Nyt asukkaat ovat jo niin tottuneet Sävelsirkkuun, että kaipaavat sitä, ellei se ole ryhmätoiminnassa mukana. Näin kertoo esihenkilö Pia Jeskanen Porin perusturvasta.
Hoitajien mielestä Sävelsirkusta löytää ohjelmaa helposti. Pienellä vaivalla saa järjestettyä viriketuokion jopa ilman aiempaa kokemusta. Sävelsirkusta saa helposti myös jutun juurta muustakin kuin hoidollisista asioista.
Virikkeistä vastaava Sirpa Laisi pitää Sävelsirkkua hyvänä asiana. Aikaa säästyy Laisin mukaan todella paljon viriketuokioiden valmistelussa. Tämän ajan voi nyt käyttää asukkaiden huoneissa Sävelsirkun kera.

Iltaisin ja viikonloppuisin omahoitajat kuuntelevat asukkaiden kanssa Sävelsirkusta ohjelmaa. Näin myös huoneissaan olevat asukkaat hyötyvät Sävelsirkusta. Sävelsirkku on lisännyt todella paljon huoneessa olevien päivän virikkeellisyyttä.
Miten Palmu-Porissa on onnistuttu näin hyvin uuden työvälineen ja toimintatavan käyttöönotossa? Onnistumiseen tarvitaan viime kädessä esihenkilö, joka on innostava ja kannustaa työntekijöitään toteuttamaan viriketoimintaa laajalti. Asukkailla on oikeus elää virikkeellisessä palvelukodissa, toteaa Pia Jeskanen.

Sävelsirkun käyttöastetta ja asukkaiden osallistumista sekä suosituimpia ohjelmia seurataan Sävelsirkun automaattisesti tuottamista raporteista. Raportteja olisi tulevaisuudessa tarkoitus hyödyntää myös yhteydenpidossa omaisiin, kerrotaan Palmu-Porista.

Lue täältä miten Sävelsirkkua käytetään Palmu-Porin arjessa.
Sentina mukana laatuseminaarissa 25.3.
Laatukeskuksen SOTE Laatujaoksen järjestämässä tilaisuudessa Sentinan kehitysjohtaja Kari Mikkonen kertoo käynnissä olevasta RaiKuSirkku-projektista. RaiKuSirkku tulee sanoista RAI asiakkaan kuntoutuksessa, kulttuuritoiminnassa ja mielekkäässä arjessa; Sävelsirkku välineenä. Projekti toteutetaan yhdessä Helsingin kaupungin Kustaankartanon seniorikeskuksen ja GeroFuturen kanssa. Seminaari on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista. Katso lisätietoja täältä.
Virvo varvo tuoreeks terveeks muut Sävelsirkun kuulijat
Lähetä Pääsiäistervehdys Sävelsirkun kautta 1.4. mennessä. Tervehdykset kulkeutuvat meille Sävelsirkun viestitoiminnolla tai oheisella lomakkeella. Voit lisätä tervehdykseen myös kuvan, jonka jaamme luvallanne Sentinan somessa tai Sävelsirkussa.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram