RAI-TIETO HYÖDYKSI LIIKUNTAHARJOITTELUUN
Sentina teki alkuvuodesta yhteistyöprojektin fysioterapeutti ja sosiaali- ja terveyshallintotieteiden opiskelija Talvikki Ranta-Ylitalon ja GeroFuture Oy:n kanssa. Hankkeessa tehtiin kirjallisuuskatsaus, josta saadun tiedon avulla Sävelsirkun ohjelmia voidaan käyttää yhä yksilöllisempään harjoitteluun.
Talvikki Ranta-Ylitalo
RAI-järjestelmä tuottaa asiakasrakennetietoa, joka mahdollistaa sopivien liikuntaryhmien muodostamisen asiakkaiden toimintakyvyn mukaan. Hankkeessa on sovellettu kuntoutumis- ja voimavarakartoitusryhmittelyä (Vähäkangas P., Niemelä K. ja Noro A.).

RAI-pohjaisen ryhmittelyn avulla halutaan edistää yksilöllisemmän ja vaikuttavamman harjoittelun mahdollisuuksia päivätoiminnassa ja asumispalveluissa Sävelsirkun avulla.
Sävelsirkun liikuntaryhmä
Kohdennetummalla harjoittelulla voidaan vahvistaa kokonaisvaltaisesti kuntoutumista edistävää hoitotyötä keskittyen asiakkaan tarpeisiin ja voimavaroihin. Luokiteltuja ohjelmia tullaan testaamaan RaiKuSirkku-projektissa Helsingin kaupungin seniorikeskus Kustaankartanossa.
Sävelsirkun kuulumisia
"Ikkunalaudalla kukkien keltainen väri
Rairuoho versoo jo lautasella
Pajujen oksissa silmut uudet
Suklaamunissa salaisuudet."
Näin toivoteltiin iloista pääsiäistä kaikille Sävelsirkun kuuntelijoille Kotikoivusta, Kuusamosta. Nämä ja monet muut pääsiäisen terveiset ilahduttavat Sävelsirkun kuulijoita pääsiäisviikolla.
Saimme tänä vuonna ennätysmäärän pääsiästervehdyksiä kaikkien Sävelsirkku-kuulijoiden iloksi.
Lämmin kiitos kaikille niitä lähettäneille!

Tiesithän, että pääsiäisen monipuolinen ohjelmatarjonta terveisineen, virpomisloruineen ja kuvineen on käytettävissä milloin tahansa Sävelsirkusta. Pääset näihin pääsiäissisältöihin Sävelsirkun Kalenterin kautta. Pääsiäisen koulutusmateriaali vinkkeineen löytyy puolestaan Kirjekuori-napilta.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram